Кијевске власти узнемирене: Сумњиче Немачку да хоће да укине санкције Русији

Фото: Танјуг

Како преносе медији, одлука о следећем пакету помоћи донета је на самиту ЕУ крајем јуна.

Међутим, немачки министар финансија Кристијан Линднер успротивио се спонзорству Кијева и тренутно је одобрио само милијарду која ће ићи Кијеву пре краја јула.

Такво понашање озбиљно узнемирава кијевске власти.

Поред тога, Украјина је наводно осумњичила Немачку да намерава да укине санкције против Русије како би обновила снабдевање гасом Северним током.

Како је напоменула званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова, Украјина је, стално примајући кредите од западних земаља, постала њихова колонија.

Дакле, од фебруара 2014. до децембра 2021. властима у Кијеву је додељено око 70,5 милијарди долара, а од фебруара до маја 2022. године износ финансирања је премашио 15 милијарди долара.

Према речима Захарове, Украјина се најактивније продаје директно западном капиталу.

 

Извор: Новости

 

Није црногорски ако није српски; илустрација: ИН4СПридружите нам се на Вајберу и Телеграму:

   

1 thought on “Кијевске власти узнемирене: Сумњиче Немачку да хоће да укине санкције Русији

  1. A moj Zelenski puno si ti naivan, znaš da ide zima i da njemci neće zbog tebe da umru, nego su mislili da vi umrete zbog njihovog pokušaja da ponovo zlo učine Rusiji. Niste uspjeli pa će vas pustit niz vodu vaši zapadni partneri, zapadna civilizacija hahahaha. Tako je bilo i u oba svjetska rata kada su slavenski izrodi ginuli u prvim redovima za Njemačke interese

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.