Марко Краљевић и Муса Кесаџија

1 min read

Горан Даниловић

Пише: Горан Даниловић

Значи, овако;
ДПС ће данас да ускрати подршку Влади или да је добро изгрди и због „већег интереса“ каже да ће убудуће опрезно и с краја да је подржава или „подржуцка“?
Посланица Вуковић би могла и да загалами; “ срушићемо је па да је Свети Петар“ састављао.
Ђукановић би могао да закључи да ће ДПС извјесно гласати за неповјерење али да се плаши како ће гласати „проруска опозиција“?
Ако у налету неконтролисаног патриотизма закључе да је „дара прешла мјеру“ и да је треба обурдати, ми преварени и остављени на цједилу треба да се организујемо и њихову Владу прогласимо за нашу?
Ако СДП сам напусти фотеље ми, свеједно, треба да их додатно истјерамо и да саопштимо на неком заједничком пресу да смо коначно побиједили Коњевића, Кривокапића и Драгињу? Најурићемо Вуксановића, двије министарке и Ибрахимовића који се залетио на још једну некретнину.
Дритан ће саопштити да је све било „шала, комика“ да се осјећа релаксирано и да је реконструкција Владе мјера нашег напретка. Ја бих, ако се добро сјећам, требао да будем за реконструкцију како би се сачувала изборна воља од 30. августа, а ДФ за нову Владу јер овој поправке нема – уосталом Свети Петар нам сигурно није послао Дритана?
И таман када се одомаћимо и релаксирамо „по дубини“ Дритан ће предложити Темељни уговор са Мирашем и резолуцију о Сребреници, па ћемо га ми обурдати, а ДПС дочекати на јуначка прса спашавајући европске интеграције и Украјину.
И тако, носићемо се као „Марко Краљевић и Муса Кесаџија“ цио дан до подне и мијењати на Владу као на мацу без икаквих избора јер им сад није вријеме, а акобогда неће никад ни бити.

И тако (што би рекао Радош Бајић у „Село гори, а баба се чешља“) ако нас Бог погледа могли бисмо се измерачити по једно седам-осам пута на исту владу, а онда, за седам-осам година изађемо на изборе сви на истој листи, па нека грађани бирају демократски и европски.

До тада ће Кривокапић силом прилика и коначно бити у пензији, Саша Зековић у Седмом батаљону, а Мијо Поповић (књижевник) и Ник Ђељошај лауреати Нобелове награде из области микро биологије и макро биотике. Бадњаке ћемо налагати, у складу са традицијом, испред Владе.
Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

   

10 thoughts on “Марко Краљевић и Муса Кесаџија

 1. Абазовић је на сједници Владе много причао и много тога рекао. Сад зависи ко је шта хтио да чује. Између осталог, рекао је и да ко покуша да обори ову Владу, отвара врата за утицај Русије. Значи, ДПС, СДП и СД отварају врата Русији?! А рекао је и да ЕУ изричито забрањује сваки утицај Русије у ЦГ. Да ли то значи и забрану цјелокупне руске културе? Има ли ко да га то пита? Ови који говоре да воле Русе можда?

 2. Mina@ Podržavam Vaš komentar, i rekao bih svi tekstovi gos. Danilovića su uglavnom više nego dobri i realni , ali postoji jedan broj Srba, neki na apanaži a neki imaju svoju pamet a li im je zajedničko da pljuju i psuju sve one Srbe koji im KAŽU ŠTO IM NIJE MILO ČUT

  11
  1
 3. danilovicu ja da se osvrnem na nesto drugo nijesam nikav fan sto bi rekli dajkovica i slobodne crne gore ali mi penzioneri navijamo za njega da bude gradonacelnik . zasto danilovicu ne pozoves ove tzv samozvane lidercice i lidere da pozovu mup ovoga adjzica , brdjanina sukovica sdt i vdt da pronadju ove izrode koji prijete smrcu dajkovicu i jebu mu dijete u grob . jeli to ikad iko urado u crnu goru da mu sramoti dijete od godinu dana i njemu prijete da ce ga ubiti sto otkriva afere vukovica i ostaih kriminalaca po podgorici i sire i sto ne voli djukanovica . zauzmite se ljudi , nemojte samo da vas interesuju vasi nteresi . mi obicni narod pozivamo mup i ministra i premijera da pod hitno reaguje jer se uskoro u crnoj gori ocekuje bezvlasce a u to cete se brzo uvjeriti .

  6
  2
  1. Ne da ne pretjeruje,nego im je malo i rekao, ni približno ono, što su zaslužili. A ni rječnikom, koji su zaslužili,Goran je isuviše veliki gospodin,da bi koristio riječi koje ta bagra zaslužuje. A ja ću ih zvati pravim imenom.

   2
   1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.