Момировић и Шапић обишли деоницу ауто-пута Нови Београд-Сурчин

1 min read
Ово је врло фреквентна саобраћајница, која ће бити јако важна када се изгради.

фото: Н.Марјановић

Он је са градоначелником Београда Александром Шапићем обишао радове на изградњи ове деонице, која представља везу града Београда и ауто-пута „Милош Велики” . Изразио је задовољство што је Град показао спремност да се реше проблеми на овој деоници, како би радови били завршени у најкраћем могућем року.

„Првих 400 метара ове саобраћајнице ми практично нисмо узели у грађевинску реализацију, јер још имамо проблеме експропријације и дивљих насеља где су наши суграђани, које је зла судбина нанела, нашли свој дом”, казао је Момировић. Нагласио је да се ови проблеми морају пажљиво решавати, али и да је неопходно да питања експропријације и дивљих насеља што пре буду покренута. Момировић је објаснио да је ова саобраћајница значајна не само за Нови Београд и Сурчин, већ за све грађане који путују ка Западној Србији и Црној Гори.

„Ово је врло фреквентна саобраћајница, која ће бити јако важна када се изгради. Морамо да изградимо и два кружна тока, дакле, ово је комплексна саобраћајница иако је јако мала – око осам километара”, рекао је министар, пренео је Танјуг.

Истакао је да пуштањем у саобраћај ове деонице, ауто-пут Милош Велики добија пун смисао за све Београђане. Момировић је казао да је за изградњу овог пројекта неопходна ефикасна сарадња са Градом и захвалио се извођачима радова кинеској компанији „ЦЦЦЦ” на преданом раду.

Шапић је изразио задовољство што напредују радови на изградњи ове деонице, која ће омогућити да се возачи из Војвођанске улице и Улице др Ивана Рибара на Новом Београду директно укључе на ауто-пут Милош Велики. „Први пут се сада упознајем са објективним проблемима које имамо. Причам о проблемима на које град може да утиче, јер је ово једна врста градске саобраћајнице, која ће учинити проточним велики део Београда”, рекао је Шапић.

Шапић је обећао, први пут сада са позиције градоначелника, да ће урадити све што је у његовој моћи и надлежности како би овај пројекат што пре био реализован.

Није црногорски ако није српски; илустрација: ИН4С

Прочитајте ЈОШ:

Високи Дечани: Приштина обмањује причом о заштити манастира
Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.