Сумрак купљених „лидера“

1 min read

Борис Џонсон, Емануел Макрон, Ангела Меркел и Џозеф Бајден позирају за фотографе на самиту Г-20 у Риму, 30. октобар 2021. (Фото: Бела кућа)

Пише: Јован Лакићевић

Данас је безмало илузорно, да не кажем смијешно, говорити о савременим ДРЖАВНИЦИМА на Планети Земљи, који, као личности могу озбиљније да утичу на њену судбину. А има их, тек неколико.
Што се тзв. Запада тиче, избор је дозлабога – мршав. Виктор Орбан им донекле квари збирни апсолут, звани НУЛА!
Кад су у питању „лидери“ западних земаља, у које данас спадају колоније и протекторати негдашњих колонизатора, звани „предсједници држава и влада“, ствари стоје нешто другачије.

Има их, ваљда, колико и поменутих држава и државица, готово педесетак, од Европе, до. В. Битаније, Канаде, САД, Аустралије и Н. Зеланда.
И сви заједно су толико познати, значајни, да не кажем знаменити, да би наш обичан човјек могао да их наброји можда једва десетал, али само уз помоћ Википедије!
Па добро, рећи ће неко, зар тзв Нови свјетски поредак ( у који смо замало упали!) није подразумијевао систем у коме би владале најмоћније свјетске корпорације, уз „малу“ припомоћ владара из сјенке, умјесто држава и њихових челника? Па зар није идеал „глобалиста“, који је још на снази – једна држава, једна вјера (сатанизам, или луциферијанизам) једна „нација“, по угледу на амерички „мелтпот“?
Да кажемо узгред, управо на том питању је пао, у безочно покраденим изборима, и Доналд Трамп (у рату са моћним глобалистима, који је унапријед био изгубљен), дајући отворену подршку у Скупштини УН, „суверенистима“ односно народима и државама и њиховим вођама који држе до своје историје, слободе и суверености… У том духу он је отворено поставио и питање сврсисходности озлоглашеног НАТО пакта.
Његов намјештени изборни пораз, уз бескрупулозно и цијелом свијету на видику покрадене изборе, био је дефинитивни пораз негдашње америчке демократије, који ће много (и увелико) коштати и САД, али, нажалост, много више и добар дио Планете!
Ову епизоду са тзв Трамповим поразом, нијесам случајно увео у текст који исписујем, управо знајући колика је улога личности у свјетској историји. Да је Трамп обновио мандат, умјесто дементног и разложној спрдњи изложеног Бајдена, не би било ни „украјинске кризе“, ни срамне улоге америчкде пудлице, тзв Европске уније, нити њихових, да поновим на овом Порталу, након четири мјесеца, САМОУБИЛАЧКИХ санкција Русији!
Али, шта да се ради. Свако је у прилици, „лидери“ поготовода да уз Божји надзор, или. тачније, увид, бира личну, али и државну судбину!
Овдје морам да направим још једну дигресију. Пратећи прогнозе неких савремених, али и минулих пророка, дакле људи, који се савремено зову екстра сенси,, а који су својевремено наговијестили и рођење Христа,да ће савремена Европа драстично промијенити свој изглед, а да ће све почети од Скандинавског полуострва,.био сам озбиљно резервисан што се тиче споменуте прогнозе пророка. Откуд уопште земље Скандинавије у тој црној прогнози?
Најавом уласка Шведске и Финске у НАТО, коцкице су се, нажалост, склопиле!
Покушао сам да запамтим имена и фаце ових ступидних назови челника, који овим потезом воде своје земље у нестанак са Планете.

Није ми пошло за руком. Кладио бих са на невиђено да су у питању „кадрови“ Сороша, ЦИАе, „Емајсикса“ или других сатанистичких центара.
Сјетио сам се, кад је ријеч о Шведској, њихових негдашњих вођа од прије четири деценије, Улофа Палмеа и Краља Густава Петог, који су тада били домаћини Ј. Брозу, и које сам, као новинар „Политикине“ куће упознао и уважавао. Они су тада, као државници Шведске, нешто били и нешто значили. Али, ко су ови данас, који своју државу воде у неминовну пропаст? Боље да не знам.
Вријеме је да се вратим почетку ове приче., и питању зашто Европа данас нема државника.
Ствар је веома проста. Тужни челници држава Европске уније, а и неких који ка њој стреме „без алтернативе“, школовани су на неколико англосаксонских универзитета, на Харварду, Јејлу, Оксфорду…Неки на ЦИЈиним, Емајсикса и другим курсевима Атлантиста. и њихових моћних контраобавјештајних служби. Да послуже сврси кад за то дође вријеме.
Нажалост, њихови „експерти“, курсисти и лауфери нијесу мимоишли Србију и Црну Гору. Наше двије државе биле су полигони за преобликовање националне свијести! Сјетимо се само шта нам је донијела црна српска „револуција“ у октобру двије хиљадите године. Србија је остала и без банака и без предузећа и без свих националних добара, која су дата у бесцјење, а да за то, од милионима плаћених издајника ДОСА, до данас нико није одговарао!
Баш као што НАТО није одговарао, захваљујући извјесном Свилановићу (који је повукао тужбу скраћене Југославије против злочинаца) , Вуку и другим прононсираним издајницима за злочиначко и безумно, од НАТО пакта, разарања Србије, које прелази више од сто милијарди евра!
С тим у вези, стално ми је пред очима слика предсједника посланичког клуба Радикала, а данашњег челника Србије, у српској Скупштини, кога сам онда веома симпатисао, са робијашком кошуљом за В. Динкића, који нам је, по диктату Запада, растурио и СДК, и банке и привреду, па потом под чудним околностима „отписао“ (за државу Србију) српске милијарде долара с Кипра (!)…
Испоставило се да је споменута особа сада главни координатор у односима са неким арапским државама, са платом од 10 хиљада евра, колико да не живи више у оном, срамно рекламираном, двособном стану! Аман, Србијо!
Ооба која је због своје издајниче активности у урушавању Србије била без конкуренције, сада прима позамашну српску плату! А можда и руску, у истом износу!
Не знам да ли треба рећи, овдје није у првом плану висина плате (баш ме брига!), већ однос према несумњивим издајницима народа!
Но, да се вратим још једном, на „ производњу“ данашњих европских и других западних лидера.
Рекао сам већ гдје се, амерички и енглески „фаворити“ школуу. А стипендија има више, осим Фулбрајтове, која је опште позната. (Овога пута не бих о куповини читавих влада и њихових челника, по упуствима из Протокола сионских мудраца. За подсјећање, довољно је још једаред помислити на „досовце“, плаћене издајнике у нашој црној „октобарској револуцији“!)
Мислим да је, у школовању ових агената Запада,( у чему ни финансијска улога Сороша није безначајна), а будућих предсјеника и премијера, европских држава, било важно неколико услова:
Да забораве своју националну и, уопште, историју, да им у будућим активностима није неопходна било каква, а нарочито политичка памет, да ни у ком случају не воде рачуна о томе шта би, не дао Бог, била њихова национална деструкција, да беспоговорно слиједе упуства њихових глобалистичких инструктора, да не смију нипошто искакати из сатанистички пројектованог колосјека… Ријеч је несумњиво о планској производњи конфекцијских послушника у актуелној свјетској политици.
(О томе постоје убједљиве инструкције у Протоколима сионских мудраца, у којима су до детаља разрађена упуства о куповини свјетских лидера и влада!)
Мислим да су се управо на тим основама школовани будући европски предсједници и премијери, на чији избор, као што знамо, гласачи, нијесу нимало утицали! То се у овим збивањим, поводом догађаја у Украјини, управо рефлектује.

Добро, не бих да измишљам услове које сам нијесам прошао, али по понашању западних „првака“, у тужној и пониженој, негдашњој Европи, није тешко закључити чему су све изложени њени данашњи, жаљења вриједни „лидери“.
И није нимало чудно што су безимени. И остаће са таквим предзнаком. И остаће, можда, упамћени, али као велике штеточине својих држава и саме Европе.
Они су, без икакве сумње, пиони и тужни лауфери конструктора Новог, односно минулог, свјетског поретка. И њихова судбина ме уопште не занима! Они су је потпуно – заслужили! Само нек беспоговорно наставе спровођење диктата њихових ментора из Вашингтона и Лондона!
Страшно је то што се, захваљујући овим плаћеним „лидерима“ догађа тренутно у Европи. Нико се од њих не пита за судбину својих држава и народа!
Ужасно је у шта се претворила негдашња Европа! Богу хвала што у њој нијесмо и никад нећемо бити!
Кад европски народи заиста буду у прилици да бирају своје лидере, није иџскључено да ће у Европи бити поново знаменитих државника!Ако уопште буде било Европе!
Оно што није и не може нам бити баш свеједно, јесте – како ће се на Србију и њену Владу одразити суноврат Новог свјетског поретка. На Црну Гору се не бих, у овом часу, освртао, пошто тамо и надаље све конце у рукама држе двије-три атлантистичке амбасаде.
Ако буде имало политичке памети, а у Србији је несумњиво има, атлантисти ће на формирање њене Владе утицати сразмјерно својој тренутној геополитичкој позицији на атласу Планете – мало, или нимало! Уосталом, видјећемо ускоро.
Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

   

7 thoughts on “Сумрак купљених „лидера“

 1. На много начина све ово смо нажалост видели у СФРЈ, здружено председништво, бирање по националном кључу, рестрикције, гушење слобода, забране итд . Резултат такве политике смо остеили на својој кожи. Све исто чека тзв западни свет.

 2. *Протоколи заговарају потпуно рушење Бижјих, хришћанских основа света и живота
  и устријство олигархије моћи и капитала,
  моћи – устоличене махинацијама и калкулацијама са новцем,
  често и непостојећим, тзв кредитним, папирнатим новцем
  – како би се остварило потпуно господарење светом и свим народима.

  10
 3. Господин Јован је, у овој изванредној анализи, пропустио да каже нешто више о саставу бриселске владе Европске уније, зване Комисија… Претпостављам да је мислио да је мислио да је то опште познато. Ипак, није свима. И површна анализа би показала да су сви одреда КОМЕСАРИ атлантистичи ( или глобалистички) ђаци и плаћеници! И махом политички анонимуси у својим земљама. Тек толико да знамо с ким смо имали посла у разним „значајним преговорима“, којих, изгледа, на сву срећу, више неће ни бити! Бар што се Србије тиче…

  16
 4. Vladavini psihopata, svakakvih bolesnika, sljama i olosa dolazi kraj.
  Kad slobodni narod bude birao bice drugacije i u svijetu i kod nas.

  36

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.